SEGÍTÜNK NEPÁL LAKOSSÁGÁNAK AZ ÚJRAKEZDÉSBEN, ÉS MEGMUTATJUK NEKIK, HOGYAN SEGÍTSENEK ÖNMAGUKON

Katmandu új önkéntes lelkészi központjában az egyik veterán önkéntes lelkész kiképzi a tanulókat a tanulási technológia áttörést jelentő módszereiből.

Az önkéntes lelkészek a közvetlen katasztrófaelhárítás és az életmentés helyett ezentúl a jövő teremtésére fókuszálnak, életvezetési készségek oktatásával. Az önkéntes lelkészek arra összpontosítják az erőfeszítéseiket, hogy felbecsülhetetlen értékű eszközökkel vértezzék fel a nepáli embereket, amelyekkel javíthatnak az életükön.

Az önkéntes lelkészek megszívlelik a mondást, miszerint, ha halat adsz az embernek, akkor egy napi élelmét biztosítod, de ha megtanítod halászni, akkor egész életére biztosítod az élelmet.

Ehhez híven, miután hősies munkával segítettek Nepálnak a tavaly április-májusi pusztító földrengések után helyreállni, a nepáli önkéntes lelkész (VM) csapat létrehozott egy hivatalos Önkéntes lelkész központot Katmanduban – hogy segítsenek az áldozatokon, igen, de ami még fontosabb, hogy megmutassák az embereknek, hogyan segíthetnek önmagukon. A központon keresztül az önkéntes lelkészek nem csak arról gondoskodnak hogy Nepál népe rendelkezzen a jártasságokkal az esetleges jövőbeli katasztrófák túléléséhez, hanem arról is, hogy meglegyenek az eszközeik ahhoz, hogy a hétköznapi élet mindennapos kihívásaival is megbirkózzanak.

Ezt úgy teszik, hogy minden héten több száz embernek tartanak műhelyeket, amelyekben felölelik a 19 Önkéntes lelkészi Scientology-eszközök az élethez tanfolyamok egyikét, gyakorlati drillekkel annak biztosítására, hogy mindegyik résztvevő képes alkalmazni, amit megtanult, hogy ezáltal változást érjen el az életében.

Miközben foglalkoztak mindazzal, ami Nepált sújtotta, az önkéntes lelkészek ugyanakkor arra is hangsúlyt fektettek, hogy az ország egy erősebb nemzetként emelkedjen ki a szerencsétlenségből.

A 7,8-as erősségű földrengés utáni helyreállítási munkálatok során, a nepáliak nemcsak arra kapnak válaszokat, hogy hogyan heverhetik ki a történteket, hanem olyan tudást is szerezhetnek, amelynek soha korábban nem voltak a birtokában – megoldások a konfliktusokra, szervezés a siker elérése érdekében, az elnyomás kezelése, szembenézés a veszélyes környezettel és még sok minden más.

A földdel egyenlővé tett házak eltakarítása mellett, tiszta vizet és ingyenes egészségügyi vizsgálatokat biztosítottak 17 kerületben (nem megfeletkezve a katasztrófaelhárítási munkálatokról sem), amellyel párhuzamosan a VM-ek megerősítik Nepál következő generációját azáltal, hogy fejlesztik a tanulási képességeiket. Több tucat iskolába ellátogatva Nepál szerte, az önkéntes lelkészek számos szemináriumot tartottak a Scientology tanulási technológia témájában, amely forradalmi eszközöket nyújt a megértés útjában álló kulcsfontosságú akadályok leküzdésére, és bármely tárgy mesteri szintű elsajátítására.

A földrengés egy éves áprilisi évfordulója alkalmából az önkéntes lelkészek csatlakoztak a helyi lakosok által szervezett részvétnyilvánítási ceremóniához.

Miközben foglalkoztak mindazzal, ami Nepált sújtotta, az önkéntes lelkészek ugyanakkor arra is hangsúlyt fektettek, hogy az ország egy erősebb nemzetként emelkedjen ki a szerencsétlenségből.



TÉNYEK

ÖNKÉNTES LELKÉSZEK
a világ minden táján bizonyítják, hogy mindig lehet valamit tenni

61 199

EMBER

lett kiképezve az önkéntes lelkészi eszközök használatára, amelyek képessé teszik őket arra, hogy bárhol bárkinek segítsenek.

2,8 millió

EMBERNEK

segítettek az önkéntes lelkészek.

168 291

MÉRFÖLDET

jártak be az önkéntes lelkészi jóakarat túrák.

5 millió

EMBER

lett elérve az önkéntes lelkészi üzenettel a médián keresztül.

988

INGYENES TANFOLYAMOT

végeztek el az önkéntes lelkész weboldalon.



AZ ÖN SEGÍTSÉGÉRE IS SZÜKSÉGÜNK VAN

Az önkéntes lelkészek éjjel-nappal készen állnak bármilyen típusú katasztrófa kezelésére. Az adományok az önkéntesek utazási költségeit fedezik, valamint az olyan alapvető erőforrásokat a katasztrófák áldozatainak, mint például élelmiszer, víz, sátrak és egészségügyi felszerelések. Mivel az önkéntes lelkészek közül sokan kiváló szervezési módszerekből is képzést kaptak, más mentőcsapatoknak is segítenek, hogy a műveletek olyan hatékonyan haladhassanak, amilyen hatékonyan csak lehetséges egy kaotikus légkörben.