JÓAKARATTÚRA
Tanulási technológia és katasztrófasegély egész India számára

Az önkéntes lelkészek jóakarattúrája – jelenleg 10 túra van kint 5 kontinensen – A Szcientológia kézikönyve 19 fejezetének gyakorlati eszközeit mutatja be, és kideríti, hogy mik a legégetőbb problémák az egyes közösségekben.

A magas szintű oktatás szükségessége egyre sürgetőbbé válik Indiában. Az 1,2 milliárdos népesség egyharmada a szegénységi küszöb alatt él, és 25%-uk olvasni sem tud. Az indiai tanulók mindössze 15%-a jut el a középiskolába, és csak 7%-uk érettségizik le. Most adjuk ehhez hozzá a több ezer etnikai csoportot, kasztot és törzset, a 211 különböző nyelvet és a több mint 1600 nyelvjárást, és az oktatás terén igen csüggesztő képet kapunk.

2005 óta az indiai önkéntes lelkészek jóakarattúrája India számos vidékére eljuttatta a tanulási technológiát iskolákba és egyetemekre, és ezzel felcsillantotta a fényesebb jövő reményét az oktatásban.

Az önkéntes lelkészek jóakarattúrája – jelenleg 10 túra van kint 5 kontinensen – A Szcientológia kézikönyve 19 fejezetének gyakorlati eszközeit mutatja be, és kideríti, hogy mik a legégetőbb problémák az egyes közösségekben.

A Times of India alapítvány rendezett egy tanulásitechnológia-szemináriumot, amelyen Delhi vezető pedagógusai jelentek meg. A Times of India, a világ legnagyobb angol nyelvű folyóirata, amely naponta 3 milliós példányszámban jelenik meg, cikket írt a szemináriumról és a tanulási technológiáról, valamint az önkéntes lelkészi technológia egyéb vonatkozásairól az „Elme, test, lélek” rovatban négy alkalommal is egyetlen hónap alatt.

A Staff Academic College igazgatója a Lucknow Egyetemen, amely az ország egyik legnagyobb egyeteme, tanulási technológia szemináriumot igényelt a professzorai számára. Egyre növekedett az igény, és rövidesen 1000 oktatót képeztek ki a tanulási technológiából.

Önkéntes lelkészek a világ minden tájáról segítettek a mentőműveletekben, kisegítették az egészségügyi személyzetet, és még számtalan egyéb módon nyújtottak támogatást katasztrófa sújtotta területek százainál, így Haitin és Ázsia több országában.

Egy kolkatai pedagógus és humanitárius megtanulta a tanulási technológiát, és bevezette az angol nyelvoktató intézményében. Ezután a városháza nagytermében igen jól sikerült szemináriumot szervezett a jóakarattúra számára. A tanulási technológia szolgáltatására kiképzett diákokkal megalapította az ország első önkénteslelkész-csoportját, és azzal folytatta, hogy több ingyenes iskolát nyitott a Szcientológia neve alatt a szegénységben élő gyermekek számára.

A jóakarattúra katasztrófakezelési képzést is tartott a gyakori természeti és ember által okozott katasztrófák esetére a Polgári Védelmi Minisztérium oktatóinak, az állami és országos rendőrségnek és katonai egységeknek, valamint a Nemzeti Katasztrófakezelő Csoportnak – ez India határvédelmi erőinek egyik elit egysége. A jóakarattúra nemcsak oktatta a katasztrófakezelést, de Mumbaiban lehetőség adódott a tényleges akciókra is.

A 2008-as mumbai terrormerényletek alatt a jóakarattúra a gyakorlatba ültethette katasztrófakezelési képzését: egy hónapon át logisztikai támogatást nyújtott a kórházi ápolóknak, kiképezte a nővéreket és a családokat a Szcientológia-asszisztokra, amelyekkel enyhíteni tudják majd a sokkot és a traumát, hogy a sebesültek gyorsabban gyógyuljanak.

Ez további igényt teremtett az önkéntes lelkészi képzés iránt, ezért a jóakarattúra hamarosan elkezdett kommunikációs tanfolyamokat szolgáltatni a 40 000 polgári védelmi dolgozó oktatóinak, valamint katasztrófakezelési technológiát az állami és nemzeti tűzoltóságnak az országos konferencián, amelyen mind a 28 állam képviseltette magát.

Az indiai jóakarattúra több mint 60 000 embernek szolgáltatott előadásokat és szemináriumokat a tanulási technológiáról, a kommunikációról, a katasztrófakezelésről és egyéb önkéntes lelkészi technológiákról. Több mint 200 csoport alakult, amelyek tovább folytatják mások kiképzését, akik aztán további embereket képeznek ki.

AZ ÖNKÉNTES LELKÉSZI TECHNOLÓGIA A VILÁGON BÁRHOL BÁRKI SZÁMÁRA ELÉRHETŐ, HOGY SEGÍTSEN ÖNMAGÁNAK VAGY MÁSOKNAK FELÜLKEREKEDNI A NEHÉZSÉGEKEN ÉS JAVÍTANI AZ ÁLLAPOTOKON.

Internetes képzés,
ahol lehetőség van az Eszközök az élethez című film fejezeteinek megtekintésére, illetve be lehet iratkozni a 19 ingyenes online tanfolyamra, akár az összesre is, amelyek közül mindegyik egy-egy hétköznapi problémával foglalkozik.


ESZKÖZÖK AZ ÉLETHEZ

Vegye fel a kapcsolatot egy önkéntes lelkésszel, ha személyes segítségnyújtást szeretne, illetve igényeljen kihelyezett szemináriumot, vagy nézze meg az Eszközök az élethez film fejezeteit, illetve iratkozzon fel egy online tanfolyamra! Az online képzésen, illetve a kihelyezett szemináriumon felül mindenki, aki szeretne segíteni másoknak, függetlenül attól, hogy milyen vallás követője, bármely Szcientológia-egyházban részt vehet képzésen, hogy maga is önkéntes lelkésszé váljon.

Ingyenes online tanfolyamok



SZCIENTOLÓGIA ÖNKÉNTES LELKÉSZEK
Katasztrófakezelési alap

A Szcientológia önkéntes lelkészek eddig mintegy 260 jelentősebb katasztrófánál nyújtottak segítséget a rászorulóknak. Adományozzon a Katasztrófakezelési alap számára, és segítsen nekünk, hogy továbbra is életeket menthessünk meg!