FOLYTATÓDÓ MENTÉSI MUNKÁLATOK ROCKPORTBAN

Joava Good vezető Scientology önkéntes lelkész beszédet mond egy konvoj érkezésekor, amely három napon át jött Utahból a texasi Rockportba építőanyagokkal.

Az önkéntes lelkészek folytatják munkájukat a Harvey hurrikán által megtépázott falvakban és városokban.

„Pótkocsik a fák tetején. Több kilométeren keresztül ledőlt telefonpóznák. Víz alá került utak. Nincs áram, a hely sötét” – jelentette Joava Good veterán Scientology önkéntes lelkész, amikor megérkezett a texasi Rockportba. 2017 augusztusában a 4-es erősségű Harvey hurrikán közvetlenül a városnál érte el a szárazföldet, és letarolta a várost.

A Harvey érkezését követő napokban Good csatlakozott ahhoz a több mint 480 önkéntes lelkészhez, akik az austini Scientology-egyházban létrehoztak egy ideiglenes katasztrófaelhárítási központot, hogy elkezdjék a sürgősségi segítségnyújtást a Harvey hurrikán áldozatainak. Az önkéntesek telepakolták járműveiket katasztrófa-gyorssegélyt nyújtó cikkekkel, majd elindultak Rockportba, Houstonba, Corpus Christibe és más olyan texasi városokba, amelyeket útja során megtépázott a Harvey. Megérkezésüket követően az önkéntes lelkészek néhány órán belül már vállvetve dolgoztak együtt más csapatokkal, hogy segítsenek a sérült otthonok helyreállításában.

Miközben az önkéntes lelkészek folytatták katasztrófaelhárító munkájukat a Harvey utáni hetekben, az árvíz lepte Houstonról készült képek uralták a tudósításokat, és Texas kormányzója, Greg Abbott mindenkit arra kért, hogy „ne feledkezzenek meg Rockportról”. Rockportban és Aransas megye más részein, ahol a Harvey először elérte a szárazföldet, a házaknak még mindig több mint 80%-a károsodott állapotban volt, vagy romokban hevert.

Erre válaszul Joava Good önkéntes lelkész, aki egyben a Nemzeti Katasztrófaelhárító Önkéntes Szervezetek (VOAD) kommunikátora, megszervezte, hogy a Salt Lake Cityben működő KSL TV-n, illetve egy vallási csoportok és jótékonysági szervezetek által alkotott szövetségen keresztül összegyűjtött több mint 1 millió dollárt arra fordítsák, hogy építőanyagokat szerezzenek be Rockport és a Harvey által érintett környező területek számára.

Nem sokkal ezután egy „Mindig LEHET valamit tenni” konvoj, amely nyolc nagy kamionból, illetve az őket kísérő rendőrkocsiból és tűzoltóautóból állt, három napon és éjszakán keresztül utazott Utahból az Aransas megyei repülőtérig. Az önkéntes lelkészek itt több mint 200 tonna építőanyagot adtak át Rockportnak, ahol továbbra is rettentő nagy szükség volt rájuk a város infrastruktúrájának újjáépítéséhez.

Az önkéntes lelkészek vezette konvojt az USA kongresszusi képviselője, Blake Farenthold, Rockport polgármestere, Charles „C. J.” Wax, Fulton polgármestere, Jimmy Kendrick, továbbá Aransas megye egyik bírája, C. H. „Burt” Mills Jr. üdvözölte, rövid ünnepség keretében köszönetet mondva a kamionsofőröknek, Utah népének, illetve a Scientology önkéntes lelkészeknek, amiért segítenek a megye talpra állításában, és kitartó erőfeszítéseikért, amivel segítenek újjáépíteni Rockportot.Egy önkéntes lelkész Ecuadorban Érintéses asszisztot ad egy nőnek egy földrengés után.

A CSELEKVÉS ÚTJÁN
Felhívás minden önkéntes lelkésznek!

Egy szomszédja lehet, hogy épp most hívja a Scientology önkéntes lelkészi forródrótot, mert segítségre van szüksége a felbomlófélben lévő házasságával, a drogozó gyerekével, egy friss balesetben elszenvedett sérüléssel vagy a gondokkal küzdő cégével. Ha ön nincs regisztrálva a forródrótnál mint önkéntes lelkész, nem tudjuk felvenni önnel a kapcsolatot, hogy segíthessen.

A forródrót nap mint nap és mindenhonnan fogadja a hívásokat olyan emberektől, akiknek önkéntes lelkészre van szükségük a térségükben, legyen az egy személyesen kezelendő életbeli helyzet, kihelyezett szeminárium kérése olyan alapvető Scientology-eszközökről, mint a tanulási technológia, vagy akár egy természeti katasztrófát követő sürgős mentőakció.

Ha ön önkéntes lelkész (volunteer minister = VM), vagy szeretne az lenni, és szeretne segíteni, vegye fel a kapcsolatot a forródróttal, és adja le nekünk a nevét, címét, elérhetőségét, VM-képzési szintjét, és hogy milyen VM-tevékenységekben áll rendelkezésre.ADOMÁNYOZZON!

Az önkéntes lelkészek a világ minden táján és a nap minden órájában készen állnak, hogy bármilyen katasztrófára reagáljanak. Az ön hozzájárulása az önkéntesek utazási költségeit, valamint a katasztrófák áldozatainak élelmiszer- és ivóvízellátását, sátrait és orvosi felszereléseit segít fedezni.