A 2017-ES FÖLDRENGÉS UTÁN A MEXIKÓI ÖNKÉNTES LELKÉSZEK A JÖVŐRE ÖSSZPONTOSÍTANAK

Önkéntes lelkészek szemináriumot tartanak egy templom híveinek (fent); egy pap és San Pablo Villa de Mitla önkormányzati képviselői elvágják az önkéntes lelkészek sátrának szalagját (jobbra fent); és iskolai rendőrök önkéntes lelkészi képzése (jobbra lent).

Amikor a 2017-es mexikói földrengés után leszállt a por, az önkéntes lelkészek képzéssel készítettek fel közösségeket jövőbeli katasztrófákra és mindennapi problémákra.

Amikor egy 7,1-es erősségű földrengés megrázta Mexikóvárost 2017 szeptemberében, a Scientology önkéntes lelkészek ott voltak, hogy segítséget nyújtsanak. De amikor leszállt a por, kérdések merültek fel, hogy mit kell tenni, amikor a következő katasztrófa lesújt. Ennek az igénynek a kielégítésére és a félelmek enyhítésére az önkéntes lelkészek körútra indultak szerte az országban, amely ma is folytatódik.

Mexikóváros északi részén, Guerrero városrészben kezdték. Ezt a helyet azért választották, mert közel van sok olyan iskolához, akik képzést igényeltek. Az oktatás egy földrengéstúlélési drillre összpontosított, és eszközökre a Megoldások a veszélyes környezetre önkéntes lelkészi füzetből, hogy ne csak az anyagi teendőkkel foglalkozzanak, hanem a lelki segítséggel is. Azért, hogy az iskolák teljesen fel legyenek készülve a jövőbeli katasztrófákra, 530 iskolai rendőrnek is tartottak képzést Mexikóváros Scientology-egyházában.

De amikor leszállt a por, kérdések merültek fel, hogy mit kell tenni, amikor a következő katasztrófa lesújt.

A körút ezután megérkezett Tlatelolcóba. E terület a katasztrófákra való felkészültség szükségességét szimbolizálja, mióta a Nuevo León lakókomplexum az 1985-ös mexikói földrengéskor összeomlott, és minden bent tartózkodó életét vesztette. A 2017-es földrengés tehát ijedséget, emlékeket és pánikot kavart fel, de az önkéntes lelkészek eljöttek, hogy nyugalmat hozzanak és eszközöket biztosítsanak a jelenre és a jövőre nézve. Sárga sátrukat a Plaza de las Tres Culturason (Három kultúra tere) helyezték el. Egy gyerek, aki a közeli Guerreróban családjával meglátogatta a sátrat, részt vett egy szemináriumon, és büszkén jelentette be, hogy pontosan tudja, mit kell tenni földrengésnél. Délnek tartva Oaxaca államba, az önkéntes lelkészek San Pablo Villa de Mitlába érkeztek. Szolgáltattak iskoláknak, rendőröknek, önkormányzati tisztségviselőknek és egy helyi templom híveinek. A sátrukat a város fő közterén állították fel, és egy helyi pap, illetve önkormányzati tisztségviselők vágták el a szalagot a megnyitón.

Az önkéntes lelkészek több mint 200 szemináriumot tartottak 7500 diáknak, tanárnak, rendőrnek és helyi hívőnek.TÉNYEK

ESZKÖZÖK AZ ÉLET PROBLÉMÁIRA
A Scientology kézikönyve eszközöket ad olyan mindennapi helyzetek megoldására, mint ezek:

635

MILLIÁRD

dollárt költenek becslések szerint évente krónikus fájdalomra az USA-ban

20

embert

bántalmaz egy közeli partnere percenként az USA-ban – ez 10 millió férfi és nő évente

35%

A nők

ilyen arányban tapasztaltak már erőszakot egy közeli partnerüktől világszerte

264

millió

gyerek nem jár iskolába nemzetközileg

45%

A 15–17 éves gyerekek

közül azok, akik járnak iskolába, ilyen arányban fejezik be ténylegesen a középiskolátSEGÍTSEN ÉLETEKET MENTENI!

Az önkéntes lelkészek a világ minden táján és a nap minden órájában készen állnak, hogy bármilyen katasztrófára reagáljanak. Az ön hozzájárulása az önkéntesek utazási költségeit, valamint a katasztrófák áldozatainak élelmiszer- és ivóvízellátását, sátrait és orvosi felszereléseit segít fedezni.