EGY KANSASI TELEPÜLÉS SEGÍTÉSE A TAKARÍTÁSBAN

EGY KANSASI TELEPÜLÉS SEGÍTÉSE A TAKARÍTÁSBAN
EGY KANSASI TELEPÜLÉS SEGÍTÉSE A TAKARÍTÁSBAN
VM-ek segítenek a háztulajdonosoknak megmenteni, ami megmaradt, és eltakarítani a romokat. Segítenek egy lerombolt háznál (fent), és fahulladékot visznek eltüzelésre.

VM-ek segítettek a családoknak takarítani, miután egy mérföldes szélességben söpört végig Linwoodon egy tornádó.

Amikor egy 270 km/h-s tornádó egy mérföldes szélességben tarolta le a kansasi Linwoodot, és megrongált, illetve lerombolt egy tucat házat, egy csapat önkéntes lelkész (VM) reagált az eseményre.

Mielőtt a VM-ek akcióba kezdtek, túl kellett élniük egy másik kalandot. A helyi tűzoltóságnál voltak épp, hogy megtudják, milyen segítségre van szükség, amikor berontott egy tűzoltó: „15 perc múlva ideér egy tornádó, mindenkit helyezzünk biztonságba!” Mivel a tornádó előli menedékhely már tele volt segélyszállítmányokkal, a VM-ek elsősegélynyújtásképp emberi láncot alkotva gyorsan kihordták ezeket, hogy helyet csináljanak a tűzoltók és a VM-ek számára. A vihar odaért, 10-15 perc szakadó esőt és jeget hozott, majd hirtelen abbamaradt, és újra kék lett az ég. Ezután a VM-ek kimentek segíteni a legnagyobb szükségben lévőknek, a háztulajdonosoknak. A 400 lakosú kis települést romba döntötte a forgószél ereje. Segíteniük kellett a családoknak eltakarítani, ami a házukból megmaradt, és menteni, ami menthető, így a VM-ek munkához láttak: bútorokat cipeltek, törmeléket távolítottak el, és átkutatták a romokat, hogy mit érdemes megmenteni. „Az egyik háznál nem maradt semmi, csak az alap – mondta el egy VM. – Nekiláttunk, és mindent megtettünk, hogy segítsünk a családnak.”TÉNYLEG SZERETNÉNK hallani ÖNRŐL

A Scientology asszisztok a lelki tényezőket veszik célba stressz és trauma esetén. Mit mondanak a tapasztalataikról azok, akik első asszisztjukat kapták.

TŰZOLTÓ EGY IDEGASSZISZT UTÁN

„Köszönöm a Scientologynak. Nagyon örülök, hogy itt vagytok. Segítettetek ellazulni, és most végre el fogok tudni aludni, miután két napja nem sikerült.”

VÁLLFÁJÁSOS TŰZOLTÓ EGY ASSZISZT UTÁN

„Ez meg hogy működik? Mi történt? Ez egy áldás, és nem tudom megmagyarázni. Nagyon fájt, de most már nagyon ellazultnak érzem magam.”

TŰZOLTÓK, MIUTÁN ASSZISZTOKAT KAPTAK

„Ragyogóan érzem magam!!”

„Könnyebb érzésem van!”

„Hűha! Fantasztikusan érzem magam!”

„Ó, te jó ég, ezt ki kell próbálnod!”

„El tudnátok-e jönni minden tűzhöz?”

ÖNKÉNTES EGY KATASZTRÓFA HELYSZÍNÉN

„Ez [az assziszt] más, mint bármi, amit eddig kaptam. Derékproblémáim voltak, de ez eltűnt, és most tényleg képes vagyok jobban menni, mint azelőtt. Nem vagyok úgy kikészülve. Még jobban is látok, mint előtte. Milyen? Úgy éreztem, mintha ködben járnék! Most vissza tudok menni, és tovább dolgozni!”

FÖLDRENGÉSTÚLÉLŐ

„Mielőtt találkoztunk a Scientology önkéntes lelkészekkel, nagyon rosszul éreztem magam. Miután megkaptam a Helymeghatározó asszisztot, újra tudok mosolyogni.”

NŐ, AKI ASSZISZTOT KAPOTT A FÉRJÉVEL VALÓ VESZEKEDÉS UTÁN

„Úgy érzem, hogy tényleg a jelenben vagyok. Valahogy úgy éreztem, vége a világnak, de most úgy érzem, képes vagyok rendezni ezt a bibit a férjemmel, és továbblépni boldogabb dolgok felé.”
TÉNYEK

MINDEZT EGY ÉV ALATT
Mennyi segítséget nyújtanak az önkéntes lelkészek egyetlen év alatt? Íme a számok:

3 703 264

EMBER

kapott segítséget az önkéntes lelkészektől csak az elmúlt 12 hónapban

701 790

KILOMÉTERT

utaztak a VM-ek szerte a világon, hogy segítsenek másoknak

3571

SZEMINÁRIUMON

adtak át nélkülözhetetlen Scientology technológiát az élet számos nehézségére és problémájára

16

ORSZÁG

ahol az önkéntes lelkészek ember által előidézett és természeti katasztrófákra reagáltak

19 360

ÖNKÉNTES LELKÉSZ

kapott képzést egyetlen év alatt, hogy folytassa és segítsen kibővíteni a múlt évben nyújtott segítségetTEGYÜK LEHETŐVÉ A SEGÍTSÉGET!

TEGYÜK LEHETŐVÉ A SEGÍTSÉGET!

Az önkéntes lelkészek a világ minden táján és a nap minden órájában készen állnak, hogy bármilyen katasztrófára reagáljanak. Az ön hozzájárulása az önkéntesek utazási költségeit, valamint a katasztrófák áldozatainak élelmiszer- és ivóvízellátását, sátrait és orvosi felszereléseit segít fedezni.