Scientology katasztrófakezelés: segítséget viszünk a múlt heti tornádók által lerombolt városok áldozatainak

MAYFIELD, KENTUCKY
2021. december 20.

Az Egyesült Államok egyik legpusztítóbb tornádója után a Scientology önkéntes lelkészek Los Angeles-i központja arra biztatja a képzett önkéntes lelkészeket, hogy lássanak munkához. A katasztrófa nyomán egész városok tűntek el a térképről, aminek következtében ezrek váltak hajléktalanná.

Egy generátorokkal, melegítőkkel és propántartályokkal teli teherautó érkezett a Kentucky állambeli Mayfield 8. és Walnut utcáinak sarkán álló élénksárga sátorhoz. Az önkéntes lelkészek segítettek kipakolni az értékes szállítmányt, amelyet még aznap ki is osztottak, 2900 adag meleg étellel együtt.

Egy generátorokkal és melegítőkkel teli teherautó érkezett a sátorhoz, amelyeket aztán eljuttattak a rászorulóknak.

Scientology egyházak önkéntes lelkészei (VM‑ek) érkeztek a Tennessee állambeli Nashville‑be, az Ohio állambeli Cincinnatibe és a Minnesota állambeli Twin Citiesbe. És szombaton az önkéntes lelkészek a Texas állambeli Austinból megérkeztek Mayfieldbe, ahol 4000 adományt osztottak szét.

Miután segítettek kipakolni a teherautót, az önkéntes lelkészek eljuttatták az értékes ajándékokat a családokhoz.

Joava Good, az Utah állambeli Draperből, a Salt Lake City-i Scientology Egyházból érkezett. Az önkéntes lelkész Joava, aki a Scientology Egyházat képviseli a VOAD‑ban (Nemzeti Katasztrófaelhárító Önkéntes Szervezetek), 1978 óta vesz részt a katasztrófakezelésben.

A Scientology önkéntes lelkészei a Kentucky állambeli Mayfield városában nyújtanak segítséget: a heves esőzés elcsendesedésével az egyik ház tetejének ponyvával való lefedésével vannak elfoglalva.

A tornádóval járó heves esőzés az elmúlt hét nagy részében tovább folytatódott. Az emberek jobb kedvre derítésére Joava úgy döntött, hogy megvendégeli őket kávéval és forró csokival, majd amikor megérkezett a kasszához, hogy kifizesse a két kávéfőzőt, a 6 kg kávét és a forró csokit, a Walmart magára vállalta a teljes költséget.

„Ez így megy, mióta megérkeztünk – mondja Joana. – A nagylelkű és folyamatos hozzájárulások igazán szívmelengetőek.”

Az egyik önkéntes lelkész segített egy nőnek, aki teljesen le volt sújtva attól, hogy a város, amelyben 30 éve él, romokban áll. A Scientology assziszt nevű technikát használva, amelyet L. Ron Hubbard, a Scientology alapítója fejlesztett ki a stressz és a trauma érzelmi és lelki tényezőinek kezelésére, képes volt arra, hogy a bánatos nőt mindössze néhány perc alatt nevetésre bírja.

A Kentucky állambeli Mayfield élénksárga sátra, ahol a Scientology önkéntes lelkészei élelmiszereket, szükségleti cikkeket, forró kávét és forró csokit osztanak a rászorulóknak, illetve ahol koordinálják a katasztrófaelhárítás tevékenységeit.

Egy lelkész, akinek a templomát a tornádó lerombolta, a VM‑ekhez fordult segítségért, akik azonnal eltakarították a romokat az udvaráról, ahova azután a lelkész egy sátrat állított fel a menedékre szoruló hívek számára. Az eső elcsendesedésével az önkéntesek a megrongálódott házakhoz siettek, hogy ponyvákkal fedjék le a tetejüket.

Azon túl, hogy részt vettek a katasztrófa által leginkább sújtott Kentucky állambeli Mayfield városának helyreállításában, az önkéntes lelkészek a 113 km‑re fekvő Dawson Springs és Bowling Green városaiban is akcióba lendültek.

Azok a képzett önkéntes lelkészek, akik csatlakozni tudnak a katasztrófavédelmi csapathoz, hívják fel az önkéntes lelkészi forródrótot: +1‑800‑435‑7498 vagy +1‑323‑960‑1949.

A Scientology Egyház önkéntes lelkész programja egy vallásos társadalmi szolgálat, amelyet az 1970-es évek közepén hozott létre a Scientology alapítója, L. Ron Hubbard.

Az önkéntes lelkészek segédkezet nyújtanak egy tornádó által lerombolt egyház udvarának kitakarításában, hogy az ottani lelkész egy biztos menedéket adó sátrat tudjon állítani a lakóhelyük elhagyására kényszerült híveknek.

Az önkéntes lelkész „egy olyan ember, aki önkéntes alapon segít embertársain azáltal, hogy segít helyreállítani a célt, az igazságot és a szellemi értékeket mások életében.” Hitvallása: „Az önkéntes lelkész nem takarja el a szemét a lét fájdalma, gonoszsága és igazságtalansága láttán, hanem képzett arra, hogy kezelje ezeket a dolgokat, és segítsen másoknak abban, hogy ezek kevésbé hassanak rájuk, valamint hogy új személyes erőt érjenek el.”