Az önkéntes lelkészek az USA történelmének egyik legpusztítóbb tornádókitörésének helyszínére siettek

LOS ANGELES, KALIFORNIA
2021. december 14.

Miután a hétvége folyamán több tucat tornádó söpört át az Egyesült Államok hat államán, a Nemzetközi Scientology Egyház Los Angeles-i önkéntes lelkészi központja képzett önkéntes lelkészeket küldött a helyszínre.

A hétvégén legalább 22 tornádó söpört át az Egyesült Államok 6 államán, óriási pusztítást hagyva maguk mögött. Arkansas, Kentucky, Illinois, Mississippi, Missouri és Tennessee államaiban ezrek maradtak fűtés, víz és áram nélkül. Kentuckyban mintegy 26 000 háztartásban és vállalkozásban szünetel az áramellátás, és az állami katasztrófavédelmi igazgatóság becslései szerint mintegy 10 000 háztartás és vállalkozás maradt víz nélkül, és további 17 000-ben ihatatlan a víz.

Egy ház Missouri államban, amit az USA hat államán végigsöprő tornádó tépett szét a hétvégén. (Fotó: NOA.gov)

A helyi önkéntes lelkészek szükségleti cikkeket gyűjtenek össze és osztanak szét az ideiglenes menedékhelyeknek, és segítenek bármiben, amire a közösségeknek szükségük van, miközben a Nemzetközi Scientology Egyház önkéntes lelkészi központja további képzett önkénteseket mozgósít a katasztrófa kezelésében való részvételre.

A helyi önkéntes lelkészek szükségleti cikkeket gyűjtenek össze és osztanak szét a Kentucky állambeli Bowling Green egyik középiskolájában, amely ideiglenes menedékhelyként szolgál a tornádók által hajléktalanná tett családok számára.

Azok a képzett önkéntes lelkészek, akik csatlakozni tudnak a katasztrófavédelmi csapathoz, hívják fel az önkéntes lelkészi forródrótot: +1‑800‑435‑7498 vagy +1‑323‑960‑1949.

A Scientology Egyház önkéntes lelkész programja egy vallásos társadalmi szolgálat, amelyet az 1970‑es évek közepén hozott létre a Scientology alapítója, L. Ron Hubbard.

Az önkéntes lelkész „egy olyan ember, aki önkéntes alapon segít embertársain azáltal, hogy segít helyreállítani a célt, az igazságot és a szellemi értékeket mások életében.” Hitvallása: „Az önkéntes lelkész nem takarja el a szemét a lét fájdalma, gonoszsága és igazságtalansága láttán, hanem képzett arra, hogy kezelje ezeket a dolgokat, és segítsen másoknak abban, hogy ezek kevésbé hassanak rájuk, valamint hogy új személyes erőt érjenek el.”