HOGYAN HASZNÁLJA AZ ÖNKÉNTES LELKÉSZI ESZKÖZÖKET EGY ORVOS BURUNDIBAN, HOGY SEGÍTSEN ORSZÁGA ELSZEGÉNYEDETT LAKOSSÁGÁN

A „Burundi Önkéntes lelkészek egyesülete” ellátmányt és reményt hozott egy menekülttábor árváinak.

Dr. Jacques Mpawenimana átformálta a non-profit szervezetét egy önkéntes lelkészi kereszteshadjárattá, azzal a céllal, hogy jobb állapotba hozza szülőföldjének lakóit.

2016-ban Burundit a világ egyik legboldogtalanabb nemzetének titulálták. A korrupcióval, gyenge infrastruktúrával, rossz egészségügyi viszonyokkal és elmaradott oktatási rendszerrel küszködő Burundi elkeseredetten próbált kimozdulni pozíciójából, mint a világ öt legszegényebb országainak egyike.

Arra tett erőfeszítésében, hogy új reményt hozzon ezen kétségbeesett nemzet gyermekeinek, Dr. Jacques Mpawenimana és Jean Pierre Hakizimana elindította a Health for All (Egészség mindenkinek) nevű szervezetet, hogy segítséget nyújtson Burundi több mint 500 000 árvájának.

Humanitárius ambíció és orvosi szaktudása ellenére Mpawenimana felismerte, hogy híján volt az eszközöknek. „Van egy elképzelésünk, de nem rendelkezünk elegendő tudással ahhoz, hogy megértsük »a miérteket«, és szembenézzünk a dolgokkal” – mondta.

Mpawenimana megtalálta, amit keresett, a Scientology önkéntes lelkészek (VM) weboldalán, és azonnal el is kezdte végezni annak ingyenes online tanfolyamait.

Orvosként, Mpawenimana azonnal felfigyelt az önkéntes lelkészi assziszt technológiára. A Scientology asszisztok betegségekre és sérülésekre olyan technikákat tartalmaz, amelyek azáltal célozzák meg a fizikai nehézségeket, hogy segítik az egyént jobb kommunikációba kerülni a testével. Mpawenimana és Hakizimana rövidesen meg is szervezett egy szemináriumot 23 önkéntesének az alapítványából, megismertetve velük a Scientologyt és az asszisztokat.

De a két vezető itt nem állt meg. Mindketten elvégezték mind a 19 önkéntes lelkészi online tanfolyamot, megtanulva az eszközöket az élet minden területének kezelésére.

A Health for All csapat tagjai közül többen maguk is elvégezték az online tanfolyamokat. Eric Barakamfitiye önkéntes, aki nemrég zárta le a teljes VM-tanfolyamsorozat, a Tisztesség és becsület tanfolyam után ezt írta: „Teljesen megváltoztam a hasznos tudásnak köszönhetően, amire szert tettem. Most, amikor a tükörbe nézek, egy ragyogóbb és boldogabb arc néz vissza rám. Tényleg ott vagyok.”

Mpawenimana Health for All szervezetének új neve ezennel: Burundi Önkéntes lelkészek egyesülete. Áprilisban a csapat ételt és ruhát gyűjtött, és ellátogatott egy menekülttáborba, ahol 850-en élnek nélkülözésben, hiányt szenvedve élelemben, ruházatban és orvosi ellátásban.

Burundi önkéntes lelkészei ruhát, sót és szappant osztottak 120 felnőttnek, öveket és egyéb ruházat biztosítottak 50 gyereknek, és finomságokkal kedveskedtek több mint 200 gyereknek. A hálás menekültek arra kérték a csapatot, hogy maradjanak mindig mellettük. „A Scientology elveinek köszönhetően – kezdte Mpawenimana – elmondhatjuk, hogy jól alakulnak a dolgaink.”



A CSELEKVÉS ÚTJÁN
Ezrek szerelkeztek fel Eszközökkel az élethez

Tajvanon egy szemináriumi résztvevő megtanulja, hogy hogyan segítsen egy személynek felülkerekedni a fizikai nehézségein.

Az önkéntes lelkészek minden egyes nap azon dolgoznak, hogy felvértezzék tudással azokat, akik változtatni akarnak az állapotokon, közvetlenül a területen tartott szemináriumokkal, ahol megmutatják nekik, hogyan.

Az elmúlt hat hónapban, az önkéntes lelkészek 305 ilyen szemináriumot tartottak az életvezetési készségek széles skálájából, úgy mint: az emberi viselkedés előrejelzése, gyereknevelés, konfliktusok megoldása és hogyan tanuljunk helyesen.

Különbnél különb országokban tartanak szemináriumokat, úgy mint a Fidzsi-szigetek, Haiti, Tajvan és Kenya.

Kenyában, például, a Church of the Holy Spirit (Szentlélek Egyháza) lelkipásztora a helyi faluban, felkérte Daniel Okello önkéntes lelkészt, hogy „táplálja őket az élet igazságával”.

Így tehát, A megértés összetevői szemináriumon Okello megtanította az egyháztagoknak, hogyan használják a kommunikációt affinitás és realitás építésére gyülekezeti döntéshozataloknál, és ezáltal oldani a csoporton belül kialakult zaklatott hangulatot.



AZ ÖN SEGÍTSÉGÉRE IS SZÜKSÉGÜNK VAN

Az önkéntes lelkészek éjjel-nappal készen állnak bármilyen típusú katasztrófa kezelésére. Az adományok az önkéntesek utazási költségeit fedezik, valamint az olyan alapvető erőforrásokat a katasztrófák áldozatainak, mint például élelmiszer, víz, sátrak és egészségügyi felszerelések. Mivel az önkéntes lelkészek közül sokan kiváló szervezési módszerekből is képzést kaptak, más mentőcsapatoknak is segítenek, hogy a műveletek olyan hatékonyan haladhassanak, amilyen hatékonyan csak lehetséges egy kaotikus légkörben.