EGY SCIENTOLOGY ÖNKÉNTES LELKÉSZ ÚJ REMÉNYT HOZ A KENYAI ELÍTÉLTEKNEK

Daniel Okello önkéntes lelkész egy Scientology-asszisztot demonstrál kenyai elítélteknek, ahogy átadja nekik a technológiát, amellyel segíthetnek egymásnak.

Egy börtön a kenyai Siayában beruház az elítéltek jövőjébe, és felvértezi őket az önkéntes lelkészi eszközökkel és programmal.

A siayai állami börtön dolgozói esküsznek az önkéntes lelkészi programra, mivel figyelemre méltó változást láttak az elítélteken.

Ez több mint egy évvel ezelőtt kezdődött, amikor Daniel Okello Scientology önkéntes lelkész (VM) megtartotta az első szemináriumát 200 elítéltnek. Okello bemutatott két fejezetet – „Tisztesség és becsület” és „Hogyan oldjunk meg konfliktusokat?” – A Scientology kézikönyvéből (a program tankönyvéből, amely a Scientology alapítójának, L. Ron Hubbardnak a munkáin alapul). „Az elején a rabok lehangoltnak látszottak” – mondta Okello. Azután észrevette, hogy mosolyognak és nevetnek, ahogy az erkölcsi kódexekről tanulnak, és megértik, hogyan hatottak ki a bűntetteik az életükre. A börtönparancsnok megkérte Okellót, hogy jöjjön vissza kiképezni a börtönőröket, és további 300 elítéltet oktatni. A börtönőrök hamarosan létrehozták saját önkéntes lelkészi csoportjukat. Tanfolyamokat végeztek A Scientology kézikönyvének 19 fejezetéből, és a tanult anyaggal elkezdtek segíteni az elítélteknek. Ez magában foglalta, hogy megbecsüléssel bántak velük, és takarításokkal szebbé tették a börtönbeli környezetet.

A siayai börtön tartott egy nyílt napot, amikor tisztviselők jöttek, és az elítéltek szabadon kapcsolatba léphettek velük és a családtagjaikkal. A börtönparancsnok üdvözölte a Siaya megyei főparancsnokot, a legfelső bíróság bíróit, rendőr századosokat és más magas rangú tisztviselőket, majd bemutatta nekik a VM-programot. Elmagyarázta az önkéntes lelkészek szerepét, a program és a börtön közötti együttműködést, valamint az elért eredményeket. A parancsnok a börtönben történt változást a börtönőrök és elítéltek VM-képzésének tulajdonította. A legfelsőbb bíróság vezetője megerősítette az állítását, és elmondta, hogy az elmúlt három hónapban egyetlen olyan eset sem volt, hogy a börtönből való kiengedés után valakit újra letartóztattak volna.

A börtönőrök továbbra is személyes segítséget nyújtanak az elítélteknek a tanult tudásuk alapján. Nemrég egy szemináriumon a börtönőrök demonstrálták az elítélteknek, hogyan segítsenek egymásnak Scientology-asszisztokkal – ezek L. Ron Hubbard által kifejlesztett technikák a gyógyulás felgyorsítására a stressz és sérülés szellemi tényezőinek célba vételével. Asszisztot adtak 12 sérült elítéltnek, és mind a 12-en enyhülést tapasztaltak. Okello találkozott a siayai önkéntes lelkészi csoport vezetőivel, akik most elhatározták, hogy havonta egyszer rendelőt szerveznek a börtönben, ahol asszisztokat adnak, és tovább használják a VM-technológiát az elítélteknek való tanácsadáshoz.Az Ida ciklon után az önkéntes lelkészek kidőlt fákat távolítanak el Mozambikban.

A CSELEKVÉS ÚTJÁN
Csatlakozzon katasztrófaelhárító csapatunkhoz

Bármelyik nap lehet „katasztrófa-időszak” valahol a világban. Legyen szó hurrikánról az Egyesült Államok keleti partján, tüzekről Kaliforniában, szökőárról Indonéziában vagy földrengésről Nepálban, ebben a pillanatban is szenvednek emberek, akik az ön segítségét igénylik.

Ahogy L. Ron Hubbard, a Scientology alapítója írta a programról: „Az önkéntes lelkész nem takarja el a szemét a lét fájdalma, gonoszsága és igazságtalansága láttán. Sőt, képzett arra, hogy kezelje ezeket, és segítsen másoknak felszabadulni a hatásuk alól, segítsen új személyes erőt elérni számukra.”

Kérjük, önkénteskedjen velünk a katasztrófák elhárításánál a világ minden táján. Semmi sem okoz nagyobb megelégedést, mint másoknak segíteni.

A képzés egyszerű, interneten elérhető és ingyenes. Nem kell Scientologist-nak lennie, hogy csatlakozzon ehhez a törekvéshez – csak a segítés vágyának kell meglennie. Vegye fel velünk a kapcsolatot a disasterresponse@volunteerministers.org e-mail címen a további részletekért arról, hogy hogyan végezze a képzést, és hogyan csatlakozzon ehhez a létfontosságú bolygószintű mozgalomhoz.A REMÉNY VISSZAADÁSA

A REMÉNY VISSZAADÁSA

Az önkéntes lelkészek a világ minden táján és a nap minden órájában készen állnak, hogy bármilyen katasztrófára reagáljanak. Az ön hozzájárulása az önkéntesek utazási költségeit, valamint a katasztrófák áldozatainak élelmiszer- és ivóvízellátását, sátrait és orvosi felszereléseit segít fedezni.