A FIDZSI-SZIGETEKRE LÁTOGATTAK AZ ÖNKÉNTES LELKÉSZEK – ÉPP JÓKOR

A Scientology önkéntes lelkészek dél-csendes-óceáni Jóakarattúrája falvakba látogat a Fidzsi-szigeteken, hogy elvigye nekik a technológiát a mindennapi élet problémáinak megoldására.

A Scientology önkéntes lelkészek új reményt és képességeket hoztak a Fidzsi-szigetek barátságos lakóinak, miután két ciklon söpört végig a szigeteken.

Fidzsi mintegy 330 szigetén bőségesen találhatók szép tájak, mindennel felszerelt üdülőhelyek, turistahajók és búvárkodási lehetőségek, valamint az ezekkel járó turisták. Az önkéntes lelkészek dél-csendes-óceáni Jóakarattúrája viszont azért érkezett, hogy segítsen azoknak, akik másoknak segítenek, akik a Fidzsi-szigetek igazi szépségét adják – a Fidzsi-szigetek lakóinak. A túra központja Suva volt, a Fidzsi-szigetek fővárosa, a legnagyobb szigeten, Viti Levun.

Alig érkeztek meg, amikor lecsapott a Josie ciklon, amely árvizeket és négy ember halálát okozta. A tartományi adminisztrátor megkérte az önkéntes lelkészeket (VM-ek), hogy mutassák be a katasztrófaelhárítási akcióikat és a 19 „Eszközök az élethez” VM-tanfolyamot. A VM-ek csatlakoztak a kormány roadshow-jához – így hívják a hivatalos személyek által tett látogatásokat a távoli szigeteken, amelyek célja erőforrásokat hozni. A ciklon után még mindig sokkos állapotban levő lakosok Helymeghatározó asszisztokat kaptak, hogy meg tudják figyelni, hogy a környezet már nem veszélyes, és képesek legyenek újra elkezdeni teremteni az életet.

A tartományi adminisztrátor ezután bemutatta a VM-eket a Nemzeti Katasztrófavédelmi Szervezet igazgatójának Ba városban. Alig érkeztek meg, odaért egy második ciklon, a Keni ciklon, amely nyolc emberéletet követelt, és 8000 embert tett otthontalanná. A VM-ek azonnal munkához láttak, eltakarították a pusztítás nyomait, és lelki elsősegélyt adtak. Egy törzsi vezető súlyos zúzódásokat szenvedett, és kimerült, miután órákig dolgozott az elöntött területeken, hogy segítsen a népének. Scientology-asszisztokat adtak neki, és ő akkora megkönnyebbülést érzett, hogy engedélyezte a VM-eknek, hogy ugyanezt megcsinálják a közössége többi tagjával is – és ezt meg is tették. Tavua nagyfőnök, aki krónikus álmatlanságban szenvedett, hasonló megkönnyebbülést tapasztalt, és évek óta először jól aludt éjszaka. A VM-ek munkája nyomán hamarosan kiürültek a menekülttáborok. Az eredményeiknek híre kelt, és meghívták őket a Moala szigeten tartandó kormányroadshow-ra, hajóval 160 km-re Suvától. Itt kiképeztek helyi lakosokat az asszisztokra, és Eszközök az élethez tanfolyamokat szolgáltattak.

A túra tovább segített a szigetlakóknak jobbá tenni az életüket és elérni a céljaikat. Ez magában foglalta Lawai falut Lautokában, Viti Levu második legnagyobb városában, és egy metodista konferenciát Wailotua faluban. Elutaztak a Koro-szigeten lévő Kade faluba, kiképeztek egy helyi VM-csoportot, és segítettek felépíteni egy új általános iskolát. Hat hónap alatt a Jóakarattúra 140 000 embert ért el, 1000 embert képzett ki a VM-techre, és megtanította nekik a VM-mottót: „Mindig lehet valamit tenni.”Bárki elvégezheti az ingyenes online tanfolyamokat A Scientology kézikönyvéből, és utána nekiláthat segíteni másoknak a technológiával.

A CSELEKVÉS ÚTJÁN
Segítenek másoknak, segítenek magukon

Ahogy azt a Scientology alapítója, L. Ron HubbardVallásos kihatás a társadalomban” című cikkében megfogalmazta: „Az önkéntes lelkész olyan ember, aki önkéntes alapon segít embertársain azáltal, hogy segít helyreállítani a célt, az igazságot és a szellemi értékeket mások életében. Az önkéntes lelkész nem takarja el a szemét a lét fájdalma, gonoszsága és igazságtalansága láttán, sőt képzett arra, hogy kezelje ezeket a dolgokat, segítsen másoknak felszabadulni a hatásuk alól, és segítsen új személyes erőt elérni számukra.”

A Scientology kézikönyve 19 fejezetből áll, és mindegyik olyan eszközöket ad az önkéntes lelkész kezébe, amelyekre szüksége van ahhoz, hogy megvalósítsa ezeket a célokat. Ingyenes online tanfolyamok formájában is elérhető, amelyeket bárki elvégezhet, hogy megtanulja a technológiát, nemcsak saját hasznára, hanem hogy aztán nekilásson másokat segíteni és tanítani.

Látogassa meg az onkenteslelkeszek.hu/training weboldalt, végezze el az online tanfolyamokat, és vegye fel velünk a kapcsolatot a vm@volunteerministers.org e-mail címen, hogy beálljon az önkéntes lelkészek soraiba.SEGÍTSEN ENYHÜLÉST HOZNI

Az önkéntes lelkészek a világ minden táján és a nap minden órájában készen állnak, hogy bármilyen katasztrófára reagáljanak. Az ön hozzájárulása az önkéntesek utazási költségeit, valamint a katasztrófák áldozatainak élelmiszer- és ivóvízellátását, sátrait és orvosi felszereléseit segít fedezni.