„A katasztrófakezelés a segítségről és a barátságról szól” – mondják a Scientology önkéntesek

ST. CHARLES PLÉBÁNIA, LOUISIANA
2021. szeptember 26.

Az Ida hurrikán sújtotta területeken két héten át dolgozó Scientology önkéntes lelkészek katasztrófakezelő csapatának tagjai hazafelé tartanak Louisianából, hogy viszontlássák a családjukat és visszatérjenek a munkájukhoz, és amire biztosan sokáig emlékezni fognak az a louisianai emberek szívélyessége, barátságossága és bátorsága.

Közel egy hónappal azután, hogy az Ida hurrikán lecsapott Louisianára, a St. Charles Plébánia kezd visszazökkenni a “normális” kerékvágásba. Az iskolák hamarosan újra megnyitnak, és az áramellátást már az otthonok több mint 90%-ában sikerült helyreállítani. Mivel tudják, hogy elhozták a változást, a régióba 2 hete érkező Scientology önkéntes lelkészek most hazafelé tartanak.

A Scientology önkéntes lelkészek a louisianai St. Charles Plébániában feldarabolták és eltávolították azt a hatalmas fát, amely egy családi házra dőlt rá.

A hosszú órák, a kemény munka és a nehéz körülmények ellenére a Scientology önkéntes lelkészek szép emlékekkel gondolnak vissza azokra a régióban megismert szívélyes emberekre, akiknek segítettek.

Hogy megelőzzék a további károkat, és lehetővé tegyék az újjáépítés és felújítás megkezdését, az elmúlt két hét során az önkéntesek csapata eltakarította a romokat az árvíz által megrongált házakban. Feldarabolták és eltávolították a kidőlt fákat, és lehúzták a fák törött ágait, hogy azok ne essenek a gyanútlan járókelőkre.

A Scientology önkéntes lelkészek az Ida hurrikánt követően segítettek a St. Charles Plébániához tartozó családoknak megmenteni a házaikat.

És amikor csak szükség volt rá, az önkéntes lelkészek Scientology asszisztokat szolgáltattak – ezek olyan technikák, amelyeket a Scientology alapítója, L. Ron Hubbard fejlesztett ki, és amelyek „szellemi elsősegély” néven ismertek. Az asszisztok segítenek az embereknek felülkerekedni a katasztrófák idején megtapasztalt veszteség és zűrzavar érzésén.

Egy Scientology önkéntes lelkészi csapat Louisianában két héten keresztül nyújtott segítő kezet az Ida hurrikán által sújtotta területeken élő családoknak abban, hogy vissza tudják állítani az életüket a normális kerékvágásba.

A Scientology önkéntes lelkészek megérkezvén Louisianába a crisiscleanup.org weboldalon tájékozódtak arról, hogy melyik területen volt leginkább szükség a segítségükre. Felvették a kapcsolatot a Mount Zion Baptista Egyházzal, ahol megtudták, hogy mely egyháztagok szorultak segítségre. Gyakran megesett, hogy amikor befejeztek egy projektet, valakinek a szomszédban, vagy az utca másik felén is szüksége volt segítségre, ők pedig boldogan álltak az emberek rendelkezésére.

Volt egy férfi, aki a nagymamája miatt aggódott, azonban képtelen volt eljutni a régióba, ezért arra kérte az önkénteseket, hogy menjenek el a nagymamája házához, és tegyenek egy ponyvát a tetőnek egy kidőlt fa által megrongált, lyukas részére, így akadályozva meg, hogy a ház további károkat szenvedjen.

Azáltal, hogy az önkéntes lelkészek magukra vállalták a helyi iskolaigazgatók árvíz sújtotta házainak kitakarítását, hozzájárultak ahhoz, hogy azok az iskoláik újramegnyitására tudjanak koncentrálni. „Igazán nagyra értékelem az önök nagylelkűségét, amiért segítenek nekem és a családomnak ezekben a nehéz időkben” – mondta az egyik igazgató.

„Az egyik nő, akinek segítettünk, felhívott minket, és egyre csak hálálkodott – mondta a projektvezető Scientologist. – Azt mondta, hogy hiába kérte, korábban senki nem segített neki. Azonban a mi segítségünkkel képes volt meglátogatni az unokáit. És mi nagyon örültünk, hogy segíthettünk.”

„Attól a naptól kezdve, hogy találkoztunk a Mount Zion Baptista Egyháznál álló nagy fánál, mindennap imába foglalom a nevüket és sokat gondolok önökre – mondta egy hívő. – Nagy áldás számunkra, hogy önök elhozzák a változást.”

A Scientology önkéntes lelkészek két hetet töltöttek el a St. Charles Plébániához tartozó régióban, ahol segítettek a családoknak a károkat elszenvedett házak helyreállításában.

A Scientology Egyház önkéntes lelkész programja egy vallásos társadalmi szolgálat, amelyet az 1970-es évek közepén hozott létre a Scientology alapítója, L. Ron Hubbard. Ez a világ egyik legnagyobb független katasztrófaelhárító csoportja.

Az önkéntes lelkész „egy olyan ember, aki önkéntes alapon segít embertársain azáltal, hogy segít helyreállítani a célt, az igazságot és a szellemi értékeket mások életében.” Hitvallása: „Az önkéntes lelkész nem takarja el a szemét a lét fájdalma, gonoszsága és igazságtalansága láttán, hanem képzett arra, hogy kezelje ezeket a dolgokat, és segítsen másoknak abban, hogy ezek kevésbé hassanak rájuk, valamint hogy új személyes erőt érjenek el.”

Mottója: nem számítanak a körülmények, „mindig lehet valamit tenni”.