Scientology önkéntes lelkészek: Segítő kezek teszik boldoggá az ünnepet

BUDAPEST, MAGYARORSZÁG
2021. december 29.

A Budapesti Scientology Egyház önkéntes lelkészei más nonprofit szervezetekkel összefogva dolgoznak azon, hogy különlegessé tegyék az ünnepeket a rászorulók számára.

A Budapesti Scientology Egyház önkéntes lelkészeinek élénksárga, adományokkal teli furgonja a karácsony előtti hetekben egyfolytában úton volt. Mivel a 2020 márciusa óta végzett jótékonysági akcióik révén az önkéntesek nagyon is tisztában vannak a világjárvány okozta gazdasági kihívásokkal, elhatározták, hogy különlegessé teszik azoknak a fiataloknak a karácsonyát, akikkel az önkéntes munkájuk során találkoztak.

A Scientology önkéntes lelkészek élelmiszereket és karácsonyi ajándékokat vásároltak egy árvaház gyerekeinek.

Először Debrecen városába látogattak el, a tartósan beteg, illetve fogyatékkal élő gyerekek támogatására alakult Gyermekremény Alapítványhoz. A gyerekeknek karácsonyi ajándékokat, a családjaiknak pedig olyan tartós élelmiszereket vittek, mint konzervélelmiszerek, tej, étolaj, tojás, burgonya, hagyma és két raklapnyi takarítószer és higiéniai termék. Ezeket az adományokat a Gyermekremény Alapítvány szétosztotta a családok között, ami nagy segítséget jelentett ebben a nehéz időszakban.

Az önkéntes lelkészek élénksárga furgonja egész decemberben tele volt adományokkal, hogy különlegessé tegyék az ünnepeket a szükséget szenvedő családok számára.

Az önkéntes lelkészek egy másik jótékonysági szervezettel is együttműködtek – a NOE‑val (Nagycsaládosok Országos Egyesületével) karöltve ételt, játékokat és ruhákat gyűjtöttek és osztottak szét a rászoruló családok számára. És az összegyűjtött adományoknak köszönhetően az egyik budapesti gyermekotthonnak megadatott, hogy egy csodálatos karácsony estéje legyen.

Az önkéntesek maszkokat és kesztyűket biztosítottak az ERGO-Ambulance dolgozóinak, akikkel az elmúlt 21 hónapban többször dolgoztak együtt különböző jótékonysági munkák során.

A Scientology önkéntes lelkészek magyarországi központja az a Budapesti Scientology Egyház, amelynek új otthonát David Miscavige, a Scientology vallás egyházi vezetője 2016‑ban avatta fel.

A Scientology Egyház önkéntes lelkész programja egy vallásos társadalmi szolgálat, amelyet az 1970-es évek közepén hozott létre a Scientology alapítója, L. Ron Hubbard.

A családok élelmiszerekért és ünnepi finomságokért álltak sorba, hogy a pénzügyi nehézségek ellenére is vidám karácsonyban lehessen részük.

Az önkéntes lelkész „egy olyan ember, aki önkéntes alapon segít embertársain azáltal, hogy segít helyreállítani a célt, az igazságot és a szellemi értékeket mások életében.” Hitvallása: „Az önkéntes lelkész nem takarja el a szemét a lét fájdalma, gonoszsága és igazságtalansága láttán, hanem képzett arra, hogy kezelje ezeket a dolgokat, és segítsen másoknak abban, hogy ezek kevésbé hassanak rájuk, valamint hogy új személyes erőt érjenek el.”

További információkért látogasson el az interaktív idővonalra a Scientology weboldalán – 20/21: Pillantás a múltba és a jövőbe.