AZ ÉLET KIHÍVÁSAINAK KEZELÉSE QUEENSLANDBEN

QUEENSLAND, AUSZTRÁLIA
2019. november 19.

Az ausztráliai Yarrabah őslakos településről valósi Paula Neal hatékony eszközöket talált közössége legkeményebb problémáira.

A Yarrabahi Őslakos Társaság a Nőkért az ausztráliai Queensland államban egy női menedékhely, ahol családi erőszak elől menekülő nőknek és gyerekeknek biztosítanak szükségszállást – főleg őslakos nőknek.

Paula Neal (jobbról a második), a női központ dolgozója (jobbra) és Paula családja oklevelet kap az önkéntes lelkészi képzés befejezése után.

Amikor Paula Neal menhelyigazgatóhoz eljutott A Scientology kézikönyve – Eszközök az élethez DVD (egy film, amely bemutatja a Scientology által nyújtott 19 eszközt az élet problémáinak leküzdésére), ő látta, hogy az hogyan kapcsolódik a saját munkájához, és helyszíni szemináriumokat kért az alkalmazottak számára.

A leglátványosabb eredmények a Kommunikáció workshopon születtek, ahol az alkalmazottak párba álltak, és gyakorolták a kommunikációs drilleket, amelyeket a Scientology alapítója, L. Ron Hubbard fejlesztett ki, és látták a javulást saját kiegyensúlyozottságukban és kommunikációs képességeikben.

Paula Neal, a Társaság menhelyigazgatója.

Az egyik dolgozó úgy érezte, hogy minden „zaj” és „nyüzsgés” lecsendesedett az univerzumában. Paula is észrevette, hogy most már megőrzi „hidegvérét”, amikor mások bosszantani próbálják, és nem kezd veszekedni, ahogy korábban tette.

Paula látta, hogy ez a tudás és a technikák szélesebb körben alkalmazhatók a közösségben. Hatgyerekes egyedülálló anyaként nagyon is tisztában volt az iskolai zaklatások problémájával, és látta a Kommunikáció workshopok nyilvánvaló hasznát ebben. „A készségek nagyon hasznosak, nagyon egyszerűek, gyakorlatiasak és létfontosságúak a fiatalabb generáció számára, akik nagyon befolyásolhatóvá és sebezhetővé válnak a társaiktól jövő nyomásnak és zaklatásnak kitéve.”

Paula bemutatta a workshopot tartó önkéntes lelkészt a közeli Gordonvale-ben a Djarragun College igazgatójának. Ez az iskola elsőtől tizenkettedik osztályig oktatja a tanulókat, akik szinte kizárólag ausztrál őslakosokból és Torres-szigetekiekből állnak. A zaklatás valós probléma volt az iskolában.

Az önkéntes lelkész megfigyelte, hogy a zaklatást szenvedő gyerekek tulajdonképpen maguk provokálják ki ezt saját bosszantó viselkedésükkel. „Láttam, hogy a tanulók állandóan gorombák egymással, és olyan helyzeteket hoznak létre, amelyek könnyen elmérgesedhetnek.”

„A Scientology-képzés határozottan jó, pozitív eredményeket hoz, és jobb helyzetbe hozza a személyt, mint amilyenben a képzés előtt volt.”

A iskolaigazgatót érdekelték a Scientology megoldásai, és szervezett egy kísérleti projektet. Az önkéntes lelkész Kommunikáció workshopokat tartott az egész 4. negyedév során, párba állítva a tanulókat a gyakorlati kommunikációs drillekhez.

A tanulók visszajelzései összefoglalták az egészet:

„Sokat használtam ezt, mióta megtanultam, hogyan kell csinálni. Most nem aggódom annyit a kötekedés miatt. És kedvesebb tudok lenni, amikor beszélek [egy másik tanulóval].”

Yarrabahi Őslakos Társaság a Nőkért: helyszíni szeminárium arról, hogy hogyan értsünk meg jobban másokat.

„Választ tudok kapni a kérdéseimre, és most már kevesebbet kötekednek velem. Azt is megtanultam, hogyan lehet jobb reakciót kapni másoktól, amikor megmondom nekik, mit tegyenek, mert most kedvesebben tudok beszélni, nem kiabálok és káromkodok.”

És egy olyan tanuló, aki az iskolán kívül is használja új készségeit: „Most jobban megy a kötekedés kezelése, és tudom, hogyan kapjak választ a kérdéseimre. Sokat használom ezt otthon.”

A kísérleti projekt sikere nyomán javaslatot terjesztettek elő a Kommunikáció workshopok szélesebb körű bevezetésére a következő tanévben.

És Paula nem is lehetett boldogabb:

„A Scientology-képzés határozottan jó, pozitív eredményeket hoz, és jobb helyzetbe hozza a személyt, mint amilyenben a képzés előtt volt – mondta. – Szeretném javasolni ezt a képzést másoknak is Yarrabahban és más ausztrál őslakos és Torres-szigeteki közösségekben, mivel jótékony hatással lenne azok számára, akik traumát, bánatot és veszteséget, valamint érzelmi és mentális stresszt éltek át.”