A jóság nagyon értékes dolog, különösen szükség idején

VANCOUVER, BRIT KOLUMBIA
2022. január 18.

A Vancouveri Scientology Egyház önkéntes lelkészei Brit Kolumbia súlyos áradások sújtotta délnyugati és északnyugati területein nyújtanak segédkezet.

A Vancouveri Scientology Egyház önkéntes lelkészei reagáltak a súlyos áradások sújtotta területeken élők segélykérésére. Egy családnak arra volt szüksége, hogy a bútoraikat száraz helyre vigyék.

Miután a múlt hónapban a szélsőséges időjárási körülmények súlyos áradásokat okoztak a Brit Kolumbia délnyugati részén fekvő Fraser Valley térségében, valamint Washington állam északnyugati részén a Vancouveri Scientology Egyház önkéntes lelkészei a Facebookon keresztül vették fel a kapcsolatot a segítségre szorulókkal.

„Az emberek megsegítésének céljával létrehoztunk egy Facebook csoportot, és közzétettünk egy posztot, miszerint az önkéntesekből álló csoportunk bárkinek a rendelkezésére áll, akinek segítségre van szüksége a pincéje kitakarításához” – mondja az egyik önkéntes.

Az önkéntesek bútorokat menekítenek a dél-nyugati Brit Kolumbia és Washington állam északnyugati részét ért áradás után.

Az emberek azonnal reagáltak, és az önkéntes lelkészek három, szerszámokkal és felszerelésekkel megrakott autóval indultak a helyszínre.

Amikor megérkeztek az első család otthonához, azok már jócskán benne voltak a takarításban, így a VM-ek segítettek nekik befejezni a dolgot. Majd a következő házhoz hajtottak, mintegy fél órányira keletre, ahol arra kérték őket, hogy a megrongálódott épületből hordják ki a bútorokat egy száraz helyre. Ezzel egy órán belül megvoltak.

A következő helyszínen egy elárasztott pincével volt dolguk. „Ez volt az eddigi legrosszabb” – mondja az egyik VM. Négy fiatal fiú és az apjuk fogadta őket. A kilenc önkéntes azonnal munkához látott, és másfél óra alatt meg is voltak vele.

Noha a munka kemény volt, egyben nagyon hálás feladat is, és az egészben a legjobb, az az üzenet, amelyet az első munka elvégzése után kaptak:

„Szeretnénk köszönetet mondani önnek és a többi önkéntesnek, hogy eljöttek és segítettek kitakarítani a barátunk pincéjét. Amikor hozzáláttunk a munkához, a feladat nyomasztóan nagynak tűnt, és fogalmunk sem volt, hány barátjuk jön majd el segíteni... nagyon hálásak vagyunk önöknek, hogy olyan messziről eljöttek ideáig, hogy kivegyék részüket a munkából. Az ilyen jóság nagyon értékes dolog, különösen az ilyen időkben, amikor olyan nagy szüksége van rá az embernek. Tehát nagyon köszönöm mindnyájuknak, és legyenek áldottak!”

Egy egész szeméttárolót töltöttek meg az áradás következtében megrongálódott tárgyakkal.