A Scientology katasztrófaelhárító csapata segít kiásni a sárból a földcsuszamlás sújtotta Quitót

QUITO, ECUADOR
2022. február 7.

Az ecuadori Scientology önkéntes lelkészek mentőmunkásokkal és takarító csapatokkal dolgoznak együtt a város helyreállításán.

Az ecuadori Quito Scientology önkéntes lelkészei a február 1‑én bekövetkezett pusztító földcsuszamlás helyszínén nyújtanak segédkezet.

Január 31. és február 1. között az elmúlt két évtized leghevesebb felhőszakadása földcsuszamlást idézett elő Quito La Gasca és La Comuna nevű városrészeiben. Amikor a Pichincha vulkán lejtőin megindult a talaj, a lezúduló víz és sáros törmelék betemette az útjába kerülő házakat, összesen 24 ember halálát követelve. A sárlavinák motorkerékpárokat és autókat ragadtak el.

A Scientology önkéntes lelkészek tisztviselőkkel, Los Topos Azteca kutató- és mentési csapatával, segélyszervezetekkel és más nonprofit szervezetekkel koordinálják a mentési munkálatokat.

A Scientology önkéntes lelkészek a Los Topos Azteca katasztrófaelhárítási szakembereivel és más mentőcsapatokkal együttműködve segítettek a katasztrófa áldozatain.

Az élénksárga pólót viselő önkéntes lelkészek lapátot ragadtak, és a takarító csapatokkal karöltve dolgoztak a sárral beterített utak megtisztításán.

Az önkéntes lelkészek kipakolják és kiosztják a segélyszállítmányokat.

Kiosztották a ruhákat, amelyeket egy helyi gyár adományozott azoknak a családoknak, akik mindenüket elveszítették a katasztrófa során. Élelmiszereket és használati cikkeket biztosítottak az áldozatoknak és a mentőcsapatoknak.

Az ecuadori önkéntes lelkészek központja a Quitói Scientology Misszió.