A Szcientológia lelkész megemlékezett a szeptember 11-ei eseményekről a New York-i Szcientológia szertartáson

Néhány utcányira a Ground Zérótól, a New York-i Szcientológia Egyházban John Carmichael tiszteletes megemlékező szertartást tartott azok tiszteletére, akik a szeptember 11-ei terrorcselekményeket követően részt vettek a mentési munkálatokban.

A New York-i Szcientológia Egyházban megrendezett megemlékezés a 2001. szeptember 11-ei terrortámadásról.
Nyolc évvel ezelőtt ez az egyház volt a Szcientológia mentőcsapatok főhadiszállása. Néhány perccel az első repülőgép becsapódása után helybéli szcientológusok siettek a helyszínre, hogy felállítsanak egy katasztrófaközpontot. Az ezt követő hónapokban mintegy 800 szcientológus érkezett Amerikából és az egész világból, hogy sok ezer órányi önkéntes munkával járuljon hozzá a Ground Zerónál zajló munkálatokhoz. Személyes tanácsadást adtak a mentőcsapatok tagjainak, és New York közösségének is segítettek megbirkózni a katasztrófával.

New York Times egyik cikke így írt az önkéntes lelkészek munkájáról: „Bár sok vallásos szervezet nyújt segítséget a mentésben, csak kevés olyan jól szervezett, mint a szcientológusok, illetve kevésnek olyan nyilvánvaló a jelenléte a helyszínen, mint a szcientológusoké.”

„Szeptember 11-e felébresztette az embereket – mondta Carmichael tiszteletes. – Ami itt, New Yorkban történt, minden szcientológus számára nyilvánvalóvá tette, hogy a mi felelősségünk segíteni a közösségeinket és a társadalmat.”

Carmichael tiszteletes arra is rámutatott, hogy a Ground Zerónál tevékenykedő szcientológusok munkája fordulópontot jelentett az önkénteslelkész-mozgalom számára. Szeptember 11-e óta az önkéntes lelkészek mintegy 11 millió embernek segítettek katasztrófák helyszínein, valamint öt kontinens városaiban és falvaiban.

A Szcientológia önkéntes lelkész programot a Szcientológia Alapítója, L. Ron Hubbard hozta létre több mint 30 évvel ezelőtt. Azóta az önkéntes lelkészek 185 súlyos katasztrófánál segítettek. Mára ők a világ egyik legelismertebb független segélyszervezete.