Ausztrália Szcientológia önkéntes lelkészei visszaadják a reményt az álmok földjén

Bár az újságok nem cikkeznek látványos katasztrófákról, és az élet látszólag csendben zajlik; az ausztrál Szcientológia önkéntes lelkészek a Vadvidék Jóakarattúrán nap mint nap segítenek az embereknek átjutni az akadályokon, amelyek a boldogulásuk útjába állnak, és segítenek, hogy az „álmok népe” – az ausztrál őslakosok – sikerrel valósíthassák meg álmaikat.

Az ausztrál bennszülött kultúrát sújtó legnagyobb csapás a drog- és alkoholfogyasztás, valamint az írástudatlanság. 2005-ben a harmadikos őslakos diákok olvasási szintje az országos átlagnak kevesebb mint a fele volt, az ötödikesek szintje pedig csupán az országos átlag egyharmada volt. Bár Ausztrália 10-17 év közötti lakosai közül az őslakosok aránya csupán 5%, a fiatalkorúak fegyintézeteiben az összes fiatal 40%-a az őslakosok közül való. Egy 2009 júniusában megjelent jelentés szerint az őslakos ausztrálok tizenháromszor nagyobb eséllyel végzik börtönben, mint más etnikumúak. A jelentés szerint nyilvánvaló a kapcsolat a drog és az alkoholfogyasztás, illetve a börtönbe zárt őslakosok magas száma között.

A Szcientológia önkéntes lelkészek Jóakarattúrája egyesével látott neki e problémák orvoslásának a falvakban és táborokban. A tanulási technológiát, a Válaszok a drogokra füzetet és a Szcientológia asszisztokat használták – olyan „szellemi elsősegélyt” nyújtottak, amely segít megalapozni a személy kommunikációját a testével, hogy felülkerekedjen a fájdalmon és kényelmetlenségen, amely gyakran az élettől való visszahúzódással társul. Ez a szellemi technológia, amelyet a Szcientológia Alapítója L. Ron Hubbard fejlesztett ki, változást hoz ezeknek az embereknek az életébe, és személyről személyre működik.

Alice Springs 60 ezer ausztrál őslakos kulturális találkozóhelye a kontinens északi részén. További két-háromezer őslakos ejti útba a város melletti 18 tábort, és ezrek látogatják meg a városon áthaladó Todd folyó kiszáradt medrét, amelyet szent helyként tisztelnek. Az önkéntes lelkészek a városban és a táborokban lakó, illetve a csupán idelátogató ezreknek mutatták be a technológiát, amellyel megoldhatók a drogfüggőség, az írástudatlanság, az etika és az erkölcs kérdései.

Egy Alice Springs-i idősebb ember másoktól hallott az önkéntes lelkészekről és arról, hogy a Szcientológia asszisztok hogyan segítettek az embereknek. Amikor találkozott az önkéntesekkel, kiképeztette magát asszisztokra és most rendszeresen használja őket a barátainál és a családjánál. Egy hermannsburgi evangélikus lelkész hallott az asszisztokról, és most már ő is adja őket – sőt 30 másik embernek is megtanította a technológiát.

A Jóakarattúra mottója az, hogy „mindig lehet valamit tenni”, és ezzel az üzenettel ezreket érnek el minden hónapban. Sőt, ki is képezik az embereket arra, hogy hogyan javíthatnak az életükön ezekkel az eszközökkel a jobb életért.