A Szcientológia önkéntes lelkész visszatér Kenyába

Raila Odinga kenyai miniszterelnök egy regionális fórumon a globális felmelegedés következményeiről tartott beszédet hétfőn, amikor David Dempster önkéntes lelkész visszaérkezett Kenyába, hogy egy héten keresztül szolgáltasson képzést nairobi cserkészvezetőknek.

Dempster, a Tampai Szcientológia Egyház aktív önkéntes lelkésze, először szeptemberben volt az országban, amikor is felkérték, hogy tartson egy önkéntes lelkész szeminárium-sorozatot. Az L. Ron Hubbard gyakorlatias technológiáján alapuló szemináriumok segítenek az embereknek megbirkózni a társadalom változása következtében fellépő problémákkal.

Dempster a Nairobi Szcientológia Misszió munkatársaival együtt 10 napon keresztül tartott szemináriumokat különféle csoportoknak és szervezeteknek Nairobiban, valamint és a környező városokban és falvakban. A szemináriumok segítettek a résztvevőknek javítani a kommunikációjukat és a szervezéssel kapcsolatos tudásukat, valamint a problémamegoldó képességüket.

Dempster most a Kenyai Cserkészszövetség meghívására érkezett vissza Nairobiba, ahol segíteni fog a cserkészek vezetőinek megvalósítani az országos céljaikat olyan tanfolyamokkal, amelyek célja az állampolgári kötelességtudat, a jellem és az önbizalom fejlesztése.

„Különösen szeretek ezzel a csoporttal dolgozni, és örülök, hogy segíthetek megszerezni nekik még egy pár cserkészképességet.” – mondta Dempster. –„Az elkötelezett vezetők keményen dolgoznak azért, hogy segítsenek a kenyai embereknek, és javítsanak az állapotokon ebben a csodálatos országban.”