Los Angelesben élő Haiti nő, aki 11 családtagot veszített el a földrengésben, csatlakozik a Szcientológia önkéntes lelkészek haiti csapatához.

Amikor a Szcientológia Egyház charterjárata elhagyta Los Angelest, és Port-au-Prince felé vette az irányt január 21-én, a haiti Jude Falaise is a gépen volt 16 éves fiával együtt. Falaise 11 családtagja veszett oda a január 12-i 7,0-s földrengésben – testvérei és unokatestvérei –, és segíteni akar azoknak, akik viszont túlélték.

Az azt megelőző héten tanácsadást kapott a veszteségére a Los Angeles-i Szcientológia Egyházban, és megtudta, hogy az Egyház egy repülőt szervez Haitire; orvosok, ápolók, mentősök és önkéntes lelkészek részére. Felvette a kapcsolatot a Szcientológia önkéntes lelkészek katasztrófakezelő koordinátorával, és felajánlotta a családja port-au-prince-i otthonát az önkénteseknek szállásul, és amikor megtudta, hogy mit fognak csinálni, úgy döntött, hogy csatlakozik az önkéntes lelkész csapathoz.

Jude Falaise

„Tizenéves fiammal együtt megyünk, hogy önkéntes segítséget nyújtsunk. Mi lenne, ha velem történt volna meg ez a katasztrófa, a családommal, a férjemmel, a gyerekemmel? Kötelességemnek érzem.”

Felvette a kapcsolatot port-au-prince-i orvosokkal is, hogy felajánlja nekik az önkéntes lelkészek segítségét.

A Szcientológia önkéntes lelkészekkel együtt száznál is többen voltak a csütörtöki repülőn, és csatlakoztak a már ott lévő csapathoz, a 126 haiti orvoshoz, ápolóhoz, mentőshöz és az önkéntes lelkészekhez, akik január 16-án érkeztek meg New Yorkból a Szcientológia Egyház által szervezett charterjáraton. Az önkéntes lelkészek állomáshelye a port-au-prince-i repülőtéren van, ahol segítenek az orvosi személyzet kihelyezésében, továbbá ételt és vizet osztanak és lelki elsősegély nyújtanak, hogy enyhítsék a sokkot, a stresszt, a kimerültséget és a traumát.