Kenyai cserkészek Szcientológia technikákat használnak

2010. február 6-án Kenya Nyanza régiójának cserkészkoordinátora, Charles Omanga, sürgős hívást kapott. Tűz tört ki Kisumu legforgalmasabb üzletközpontjaiban, és szükség volt az ő cserkészeinek a segítségére.

Két hónappal korábban Omanga 5 másik cserkészvezetővel részt vett a Szcientológia önkéntes lelkész szemináriumokon, ahol megtanulta, hogyan kell felkészülni katasztrófákra.

Omanga aztán kiképezte a saját embereit a tanult technikákra, hogy felkészültek legyenek arra az esetre, ha majd segélykérés érkezik. Összeszedte a csapatot, és a helyszínre siettek. Már a tűzoltók és katasztrófaelhárítók előtt megérkeztek, és gyorsan eloltották a tüzet. „Rajtunk múlott az emberek élete” – mondta Omanga.

„Az utolsó dolog, amit hallottam, egy fülsüketítő robbanás volt a benzinkút felől – mondta az egyik férfi, aki ott volt a tűz helyszínén. – A következő percben az egészet elöntötte a sűrű fekete füst. Az hittem, nem élem túl ezt a napot. Ha nem lettek volna a kenyai önkéntes lelkészek, sokan életüket vesztették volna a tűzvészben.”

A Nyanza régió Kenyai Cserkész önkéntes lelkészei nap mint nap nyújtanak segítséget, és nem csak katasztrófák idején. Rendszeresen ellátogatnak a negyven helyi kórházba, hogy asszisztokat adjanak a pácienseknek. Az asszisztok olyan technikák, amelyeket a Szcientológia alapítója, L. Ron Hubbard fejlesztett ki, és amelyek felgyorsítják a gyógyulást azáltal, hogy a sérülések és betegségek érzelmi és lelki vonatkozásait kezelik.

Az önkéntes lelkészek a környékbeli gyerekeknek segítenek a tanulásban is. „Ahhoz, hogy jó tanuló legyél, tudnod kell, hogyan kell hatékonyan kommunikálni – mondta Omanga. – Először mindig a kommunikációs képességeket tanítjuk meg. Aztán amikor megtanítjuk a gyerekeknek az L. Ron Hubbard által kifejlesztett tanulási technológiát, valóban megtanulnak tanulni.”

Omanga eltökélte, hogy javít a régió helyzetén, ezért több mint 600 új cserkészt tervez felvenni és kiképezni önkéntes lelkésznek az elkövetkező néhány hétben.

További információk az önkéntes lelkész képzéssel kapcsolatban, beleértve az ingyenes online tanfolyamokat és szemináriumokat: www.volunteerministers.org/train.