Színésznőből Szcientológia önkéntes lelkész – Haiti megváltoztatta az életét

Cassandra Hepburn

A Szcientológia katasztrófakezelő csapat tagjaként Haitiban töltött egyetlen hét megváltoztatta Cassandra Hepburn színésznő életét. Cassandra a Fülöp-szigeteken született és Londonban, Hongkongban és Svájcban nevelkedett, így egyáltalán nem élt eseménytelen életet, de elmondása szerint a Haitin töltött hét felismertette vele, hogy mit is jelent valójában másoknak segíteni.

Cassandra 2010. február 14-én érkezett Haitire a Szcientológia által finanszírozott egyik repülőgépen, majd munkához látott, és három táborban segítette a menekülteket. „Az önkéntesek és az egészségügyi szakemberek életkörülményei elég rosszak voltak – sátrakban, tábori ágyakon vagy a betonon aludtunk hálózsákokban, és katonai készételen éltünk, de a menekülttáborokban uralkodó állapotokhoz képest ez fényűző volt” – mondta.

A táborokban egész családok éltek a szabad ég alatt, és az elemek elleni egyetlen védelmük egy ágakról lelógó lepedő vagy ponyva volt. „Hacsak nem teszünk most valamit azért, hogy fedél legyen a menekültek feje fölött, az esős évszak hatalmas áldozatokat fog követelni.” Cassandra feladatai között az is szerepelt, hogy Haiti árvaházaiban egészségügyi szakemberek mellett dolgozzon, akik megvizsgálták a gyerekeket, mialatt az önkéntesek élelmet és játékokat osztottak a gyerekeknek. „Nagyon boldogok voltak attól, hogy látták, valakit érdekel, hogy mi van velük” – mondta Cassandra.

A 33 éves színésznő többek között Quentin Tarantino Pokoljárás című filmjében és a Nyughatatlan fiatalok filmsorozatban szerepelt. Cassandra 2005 óta szcientológus, és nemrég állt be munkatársnak a 2010. február 6-án megnyílt Las Vegas-i Szcientológia Egyház és Hírességek Központjába.