Egy Szcientológia által finanszírozott hajó több mint 100 tonna felszerelést visz a haiti mentőmunkálatokhoz

A Szcientológia által biztosított hajó megérkezik Haitire, és több mint 100 tonnányi rakományt hoz a katasztrófaelhárítási munkálatok megsegítésére.
A Szcientológia által szponzorált „Haiti Mentőcsónak” április 8-án érkezett meg Port-au-Prince-be, és több mint 100 tonnányi igen fontos szállítmányt hozott, amelyben gyógyszerek, orvosi felszerelések, egy mentőautó, élelmiszer, tűzhelyek és sátrak voltak.

A földrengést követő első hetekben a Szcientológia Egyház öt bérelt repülőgépet finanszírozott, amelyek 440 orvost, nővért és mentőst, valamint 280 Szcientológia önkéntes lelkészt vittek a szigetre. Ezek az emberek aztán közösen 200 000-nél is több embernek segítettek az első 2,5 hónapban.

A Szcientológia önkéntes lelkészek hosszú távra érkeztek Haitire, és nemcsak a katasztrófát kezelik, de a helyi kormánnyal, polgári csoportokkal és közösségi vezetőkkel is együtt dolgoznak, akik Haiti minden lakosa számára jobb életkörülményeket akarnak teremteni.

A Szcientológia önkéntes lelkészek a menekülttáborokban dolgoznak, ahol élelmiszert, vizet és egyéb ellátmányt biztosítanak, és kiképzik az embereket a Szcientológia asszisztokra – ezeket a technikákat a Szcientológia alapítója, L. Ron Hubbard dolgozta ki, és segíteni lehet velük az egyénnek érzelmileg és szellemileg feldolgozni a stresszt és a traumát.

Az önkéntes lelkészek Pétionville-ben egy központot is létrehoztak, amelyben díjtalan képzést nyújtanak egyének és csoportok számára, többek között tanárok, tanulók, katasztrófakezelők és kormánytisztviselők számára.  Ez a képzés az alapvető társadalmi problémák kezeléséhez szükséges képességeket nyújtja, hogy tartós javulást lehessen elérni. A szemináriumok és tanfolyamok olyan témákról szólnak, mint a kommunikáció, a szervezés alapjai és a tanulási technológia. Eddig már több mint 8000 helyi lakos vett részt a szemináriumokon és tanfolyamokon.

A Szcientológia önkéntes lelkészek haiti katasztrófaelhárító csoportjáról itt találhat további információt: blog.volunteerministers.org