Szcientológia önkéntes lelkészek Nashville: Árvízi mentés

A Szcientológia Egyház felszólította az önkéntes lelkészek egész országot átfogó hálózatát, hogy segítsenek a nashville-i katasztrófaelhárítási munkálatokban.
A Szcientológia Egyház ma bejelentette, hogy önkéntes lelkészeinek országos hálózatát felkérte, hogy segítsenek a Nashville-i árvízvédelemben. „Vannak embereink az országban, akik képzettek és tapasztaltak a katasztrófák kezelésében – mondja Julie Forney, az Egyház önkénteseinek koordinátora – és itt határozottan szükség van a segítségre.”

A helyi önkéntes lelkészek vasárnap már a helyszínen voltak, és segítettek egy vészhelyzeti sátorban, mielőtt jelentettek volna Madisonnak és Bellevue-nek hétfőn. „Először is elmentünk a hívőink közül azoknak az otthonába, amelyek súlyosan károsodtak, utána pedig házról házra járva segítettünk az embereknek kijutni a sárból” – mondta Forney.

Az Egyház ingyenes tanfolyamot is felajánl mindenkinek, aki önkéntes lelkész akar lenni, vagy szeretne tudni jobban segíteni a barátainak és a családjának. A tanfolyamot 1-2 nap alatt el lehet végezni, és az Egyház lelkésze, Brian Fesler tiszteletes szerint: „Bárki elvégezheti – bármilyen vallású személy. Minden vallás híveit szívesen látjuk. Ez a tanfolyam csupán arra tanítja az embereket, hogy hogyan jussanak át a nehéz helyzeteken.”