Szcientológia önkéntes lelkészek Interjú az Indiai jóakarattúra vezetőjével – I. rész

A Szcientológia önkéntes lelkészek Indiai Jóakarattúrájának vezetője, az ausztrál Marion Whitta egyfajta intézménnyé vált Indiában. Az elmúlt négy évben végigjárta az országot, és segítséget vitt városokba, falvakba és táborokba, és tízezreket képzett ki az L. Ron Hubbard által kifejlesztett szellemi technológiára.

Whitta megosztja velünk a gondolatait Indiáról és a Szcientológia önkéntes lelkész programról.

K: Hogyan kapta azt a feladatot, hogy ön vezesse a Szcientológia önkéntes lelkészek Indiai Jóakarattúráját?

M. W.: Mindig is el akartam menni Indiába. Lenyűgözött az ország szellemi öröksége, a legrégebbi vallásos tradíció a Földön. Mahátma Gandhi is nagy hatással volt rám, az ember maga, a bátorsága és az elkötelezettsége az emberi jogok és a szabadság eszméje iránt.

Ezért 2005-ben, amikor lehetőséget kaptam rá, hogy elmenjek Indiába, rendkívüli lehetőségeket láttam abban, hogy olyan emberek közé mehetek, akik már eleve tudatában vannak saját szellemi természetüknek és hogy L. Ron Hubbard szellemi technológiáját több mint egymilliárd embernek vihetem el. És tökéletes eszközeim voltak ahhoz, hogy ezt tegyem – a Szcientológia önkéntes lelkész program, amelynek az a célja, hogy segítséget vigyen mindenkinek mindenhová.

K: Mesélne a Jóakarattúráról?

M. W.: Mióta 2005 szeptemberében megérkeztem, voltunk Delhiben, Lucknowban, Kolkatában, Mumbaiban, Bangalore-ban, Mysore-ban, Ootyban, Pondicherryben és Ahmedabadban. Sok falut és tábort is meglátogattunk, és még a szomszédos Nepálban is eltöltöttünk néhány hetet.

Minden meglátogatott városban kapcsolatba lépünk a város vezetésével, a vallási és a közösségi vezetőkkel és megtudjuk, hogy ők mit látnak a legnyomasztóbb szükségletnek, amivel segíteni tudjuk őket. Így mindig az adott területre alakítjuk a munkát, hogy minden régióban megfeleljünk az ottani emberek szükségleteinek.

Minden meglátogatott területen annyi embert képzünk ki, amennyit csak tudunk, hogy minél többen használhassák a Szcientológia önkéntes lelkész technikákat. Ezeket a tanfolyamokat a nagy sárga sátrunkban szolgáltatjuk, és szemináriumokat tartunk egyetemeken, iskolákban, kormányzati irodákban, rendőrőrsökön, katonai táborokban és társasházakban – bárhol, ahol az emberek meg akarják tanulni, hogy hogyan segítsenek és bárhol, ahol segítségre van szükség.

Amikor az emberek megtanulják ezt a technológiát, akkor lényegében mindenki önkéntes lelkész akar lenni és mi segítünk nekik létrehozni a saját csoportjukat. Cserébe ezek a csoportok segítenek azoknak, akiknek erre szükségük van. Például a kolkatai csoportunk tavaly mozgósított egy önkéntescsapatot, hogy segítsenek az árvíz túlélőinek Biharban. A mumbai terrortámadás után a Szcientológia önkéntesek egész Indiából odaözönlöttek, hogy segítsenek katasztrófaelhárító tevékenységeinkben.

K: Mi a Szcientológia önkéntes lelkész mozgalom?

M. W.:  Azt hiszem, legjobban L. Ron Hubbard szavai jellemzik a mozgalmat: „Persze, ha valaki kritikus valamivel szemben, ez azt is jelenti, hogy próbál tenni valamit az ügy érdekében, és tenne is, ha lenne rá lehetősége. Ha valakinek ellenére van a társadalomban jelenlevő bűnözés, kegyetlenség, igazságtalanság és erőszak, tehet valamit ezzel kapcsolatban. ÖNKÉNTES LELKÉSZ lehet, és segíthet civilizálni a társadalmat, elhozva neki a lelkiismeretességet, kedvességet, szeretetet és a szenvedéstől való szabadságot, azáltal, hogy bizalmat, tisztességet, becsületességet és toleranciát tanít neki apránként.”

II. rész