Szcientológia önkéntes lelkészek indiai jóakarattúra – interjú a túra vezetőjével – II. rész

Ms. Marion Whitta

Amióta 2005. szeptemberében az önkéntes lelkészek indiai jóakarattúrája megérkezett Indiába, számos szakma képviselőjének nyújtott képzési szolgáltatásokat. Marion Whitta, a túra vezetője így számol be a munkájukról.

K: Hány embert képeztek ki az L. Ron Hubbard által kifejlesztett technológiára, amióta megérkeztek Indiába?

M. W.:  30 000-nél jóval többet. Hatalmas az érdeklődés a programjaink iránt.

K: Mondjon néhány szót a Mahárástrai Polgárvédelmi Kiképzők kiképzéséről a mumbai terrortámadásokat követően. Hogyan kezdődött ez az egész?

M. W.: Mumbaiban hónapokkal a 2008. november 26-i terrortámadás előtt jártunk a jóakarattúrával. Amikor meghallottuk, mi történt, gyorsan visszamentünk, és a katasztrófavédelmisekkel meg az orvosi személyzettel elkezdtünk azon dolgozni, hogy helyreállítsuk a rendet, és segítsünk az áldozatoknak. A Sir JJ kórház vezetőjével koordinálva a várótermekben az orvosok keze alá dolgoztunk, és gondoskodtunk a szerencsétlenül járt áldozatokról.

A Mahárástrai Polgárvédelem parancsnokai felkértek, hogy képezzük ki negyven emberüket, akik azután kiképeznek 15 000 polgárvédelmi dolgozót minden évben. A Szcientológia katasztrófakezelő specialista tanfolyamra képeztük ki őket, és a program sikere eredményeképpen a Gujarat Home Guards és a polgárvédelmisek felkért bennünket, hogy képezzük ki a kiképzőiket is. Ezt meg is tettük.

A Nyugat-Bengáli Polgárvédelem személyzetének 30 tagját is kiképeztük, akik az összes új tagjukat kiképezik, és az Országos Katasztrófavédelmi Alakulatukat is kiképezzük.

K: Kórházi személyzettel is dolgoztak együtt?

M. W.:  Igen. Az önkéntes lelkészek egyik legnépszerűbb eszköze a Szcientológia asszisztok – ezek egyszerű eljárások, amelyeket L. Ron Hubbard, a Szcientológia alapítója fejlesztett ki a stressz, a trauma, betegségek és sérülések érzelmi és lelki tényezőinek kezelésére.

Az orvosok számára ezek a technikák nagyon is érthetők. Az indiai kórházakban a nővérek, oktatók és adminisztrációs személyzet buzgón be akarta vezetni a Szcientológia assziszt technológiát, mert látják az eredményeket. A betegek és a családjaik nyugodtabbak, magabiztosabbak és kevésbé aggódnak.

Lucknowban a Vivekananda klinikán a Szcientológia asszisztokat oktattuk Swami Muktinatanda kérésére, aki ezt mondta: „Sokféle módon próbáltuk javítani kórházunkat, de a Szcientológia technológiákkal valóban jelentős javulást tapasztalunk, már ami az ápolóink hozzáállását illeti.” Ennek eredményeképpen a klinika adminisztrátora azt kérte, hogy képezzük ki a klinika összes oktatóját, hogy be tudják vezetni a Szcientológia asszisztokat az iskola ápolói képzésének részeként.

Kalkuttában kiképeztünk oktatókat a Szcientológia katasztófakezelő specialista tanfolyamra olyan nagy kórházakban is, mint például a BM Birlában és a CMRI-ben (Kalkuttai Orvosi Kutatási Intézet).

Olvassa el az I. részt itt